Populaţia de urs brun, scăpată de sub control. Relocarea nu e o soluţie

Populaţia de urs brun, scăpată de sub control. Relocarea nu e o soluţie

Ministrul mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri, după tragedia în urma căreia o tânără a fost ucisă de un urs, în timpul unei drumeţii, că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control, iar relocarea lor nu reprezintă o soluţie.

Ministrul a precizat că în opinia sa, urşii care se apropie de comunităţile umane trebuie să fie gestionaţi prin eutanasiere sau împuşcare şi a anunţat că va propune printr-un ordin majorarea cotelor de recoltare, la un număr de 500 de exemplare, actualul număr, de 220 de exemplare, fiind insuficient.

Premierul Marcel Ciolacu anunţă sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei, după tragedia tinerei ucise de urs. El a afirmat că a discutat cu ministrul Mediului şi cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis şi a ţinut să precizeze că nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim ci vor fi abordate zonele cu riscuri mari.

Ciolacu a mai arătat că din discuţiile cu cei din domeniu, este o aglomeraţie de urşi, în anumite zone, pentru că nu mai au mâncare suficientă şi de aceea coboară.

Comenteaza