Poșta Română a lansat o platformă imobiliară unde își închiriază proprietățile. Ce e disponibil la Cluj

Poșta Română a lansat o platformă imobiliară unde își închiriază proprietățile. Ce e disponibil la Cluj
| Foto: Ziua de Cluj

Poșta Română a lansat un portal imobiliar unde vor fi listate la închiriere exclusiv proprietăți din patrimoniul companiei de stat.

Compania Naţională ,,Poşta Română" a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia sute de proprietăţi vor fi scoase la închiriere, a anunţat directorul general al operatorului poştal de stat, Valentin Ştefan, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere. Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere, avem 500 deja închiriate şi 500 pe care le încărcăm pe platformă. Din cele închiriate, anul trecut am închiriat 120 în plus, care nu aveau un contract de închiriere şi am renegociat vreo 300. Deci în concluzie încă mai avem vreo 50-100 care trebuie renegociate, dar probabil că acolo preţul chiriei era bun şi nu le-am prioritizat", a explicat Valentin Ştefan.

Ce închiriază Poșta Română la Cluj

În județul Cluj, la ora verificării platformei, CNPR închiria „un spațiu de birouri exclusivist” chiar în clădirea (istorică) Palatului Poștei în Cluj-Napoca pe strada Regele Ferdinand nr. 33.

„Îmbrățișați istoria și modernitatea cu acest excepțional spațiu de birouri de 10 metri pătrați situat într-o clădire emblematică pe Strada Regele Ferdinand, în inima culturală a Clujului. Acest birou, perfect pentru profesioniști sau micile echipe creative, combină eleganța arhitecturală clasică cu dotări interioare moderne, oferind un mediu de lucru unic și inspirațional. (...) Vă invităm să ne contactați pentru mai multe informații și pentru a planifica o vizită care vă va convinge că aici este locul unde afacerea dvs. trebuie să fie. Experimentați combinația unică de istorie și progres, disponibilă doar în acest spațiu de birouri din Cluj-Napoca”, se arată în anunțul de pe platforma de închiriere lansată de Poșta Română.

Potrivit directorului Valentin Ștefan, la nivel național, compania are spaţii pe care nu le-a utilizat de mai mulţi ani şi vor fi scoase la închiriere. Pe lângă acestea, o parte din subunităţile poştale au sute de metri pătraţi, iar compania are nevoie de suprafeţe mai mici. În aceste cazuri locaţiile pot fi împărţite în două şi o parte din spaţiu să fie închiriat. De asemenea, există 20-30 de subunităţi închise la nivel naţional. Acele spaţii vor intra în circuitul de închiriere.

Poşta Română va scoate la închiriere spaţii comerciale şi spaţii de birouri, apartamente care erau destinate salariaţiilor, dar şi terenuri.

Claudiu Ilie, manager în cadrul unităţii de afaceri imobiliare, a precizat că platforma va fi utilizată exclusiv pentru proprietăţile din patrimoniul companiei.

În 2021-2022, veniturile companiei din închirieri erau de 700.000 de lei lunar. În prezent, compania a crescut veniturile din închirieri la 1,1 milioane de lei lunar.

Compania Naţională ,,Poşta Română" a organizat miercuri, 24 aprilie 2024, o conferinţa de presă cu ocazia lansării Portalului imobiliar al companiei. Portalul Imobiliar al Companiei Naţionale ,,Poşta Română" constituie sursa oficială pentru serviciile de închiriere imobiliară, punând la dispoziţie o selecţie extinsă de spaţii comerciale, apartamente, birouri şi terenuri deţinute de companie, disponibile pentru închiriere.

Comenteaza