Se vor putea face nunţi după 15 mai?

Se vor putea face nunţi după 15 mai?
| Foto: gettyimages

Autorităţile analizează dacă românii vor putea să facă nunţi după data de 15 mai, când se ridică starea de urgenţă, a afirmat, joi, ministrul de Interne, Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook, unde a răspuns mai multor întrebări adresate de cetăţeni.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns, joi, pe pagina de Facebook, mai multor întrebări ale românilor. Mulţi dintre cei care i-au scris lui Vela au vrut să ştie dacă se pot organiza nunţi după data de 15 mai.

„Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsătorii în pace şi linişte, dar cu 8 persoane (...). În funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, din 15 mai, vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a spus Vela, într-o postare preluată de Mediafax.

Ministrul de Interne a mai spus că pentru a ajunge într-o fază optimistă, românii trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respecte prevederile ordonanţelor, distanţarea socială şi să aplice toate măsurile de igienă personală.

„Depinde de comportamentul nostru şi să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni”, a mai spus ministrul.

Comenteaza