Predică eco a mitropolitului la procesiunea de Rusalii FOTO / VIDEO

Predică eco a mitropolitului la procesiunea de Rusalii FOTO / VIDEO
Aproximativ 2.000 de persoane au participat la procesiune de Rusalii organizată şi în acest an în centrul Clujului. În predica premergătoare, mitropolitul a făcut câteva remarci cu caracter ecologic, atrăgând atenţia pe de o parte asupra faptului că adeseori oamenii nu respectă suficient mediul, natura, care este "darul lui Dumnezeu", iar pe de altă că fiecare ar trebui să aibă o responsabilitate faţă de urmaşi.

Mitropolitul a pornit trimiterile ecologice din predica sa de la un cuvânt al cunoscutului teolog Dumitru Stăniloaie, potrivit căruia natura reprezintă darul lui Dumnezeu.

"Observăm mizerii la marginea drumurilor, la marginea râurilor şi acest lucru arată că nu respectăm darul lui Dumnezeu. Cei care problematizează se preocupă de ecologism; acest lucru ar trebui să ne preocupe şi pe noi, să ne gândim ce le lăsăm urmaşilor", a punctat mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, în predica premergătoare procesiunii de Rusalii, desfăşurate în centrul Clujului.

Mitropolitul a subliniat că rugăciunile de la Rusalii accentuează faptul că Dumnezeu restaurează întrega făptură şi îi va învia pe oameni.

La procesiune au luat parte aproximativ 2.000 de persoane, între care aproximativ 100 de preoţi şi diaconi, numeroşi clujeni privind de pe margine parcursul mulţimii.

Procesiunea a urmat traseul Piaţa Avram Iancu - Bulevardul 21 Decembrie - Piaţa Unirii - Eroilor - Piaţa Avram Iancu şi a fost precedată de Vecernia plecării genunchilor, numită astfel deoarece în trecut, între Paşti şi Rusalii nu se îngenunchea, acesta fiind momentul când creştinii îngenuncheau din nou.

Comenteaza