Prefectul Florin Stamatian despre situaţia Mechel: "Este o lovitura grea" VIDEO

Prefectul Florin Stamatian despre situaţia Mechel:
Mechel a luat prin surprindere autorităţile locale clujene: a anunţat aseară, în jurul orei 18.00, că intenţionează să dea afară 800 de persoane de la Câmpia Turzii. Prefectul Florin Stamatian spune că va căuta soluţii pentru concediaţii de la Mechel împreună cu conducerea Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă şi cu cea a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Prefectul Florin Stamatian s-a convins abia aseară că sindicaliştii de la Mechel, care i-au trimis o scrisoare deschisă în 13 martie şi au venit în audienţă 10 zile mai târziu, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de la Câmpia Turzii, nu se temeau degeaba.

"Este o lovitura grea, de concediere", a spus prefectul Florin Stamatian

Directorul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă i-a propus prefectului să organizeze o şedinţă comună a Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local Câmpia Turzii, care ar putea să găsească o soluţie salvatoare pentru concediaţii de la Mechel.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă nu are deocamdată nicio competenţă în cazul Mechel. Instituţia poate interveni numai dacă negocierile dintre conducerea combinatului şi sindicalişti nu respectă legislaţia.

 

Mechel intenţionează să trimită în şomaj 800 dintre cei 1.904 angajaţi care mai lucrează în combinat. Sindicaliştii cred că acesta este primul pas către închiderea Mechel, care nu poate funcţiona cu 1.100 de angajaţi.

 

Comenteaza