Premieră în justiţia clujeană: trei inculpaţi speră să scape mai uşor recunoscându-şi faptele

Premieră în justiţia clujeană: trei inculpaţi speră să scape mai uşor recunoscându-şi faptele
Potrivit unor noi reglementări, trei dintre inculpaţii din scandalul "Bacul xeroxat" vor fi judecaţi în procedură de urgenţă şi vor avea parte de clemenţă.
Trei dintre profesorii implicaţi în scandalul "Bacul xeroxat" sunt primii beneficiari de la Cluj ai "Micii reforme a justiţiei". Ioan Rus, Ioan Vaidahăzan şi Dorel Avram şi-au recunoscut faptele şi aşteaptă să fie judecaţi în procedură de urgenţă, potrivit unei legi care a fost introdusă la finele lui octombrie. Un al patrulea inculpat în acest caz, Ilie Cornoiu, nu şi-a recunoscut fapta.

Potrivit rechizitoriului, cei patru ar fi falsificat peste 120 de lucrări la Bacalaureatul din vară şi au încasat sume mari de bani, de peste 30.000 de euro.

"Mica reformă a justiţiei", legea 202/2010, a fost publicată în 26 octombrie 2010 în Monitorul Oficial Partea I nr. 714/2010. Conform acestei legi, dacă un inculpat îşi recunoaşte vinovăţia în faţa instanţei de judecată şi spune că probele care au fost administrate în faza de urmărire penală sunt corecte, procesul se încheie şi se reduce pedeapsa cu o treime.


Comenteaza