Premierul Boc şi ministrul Funeriu, lăsaţi "repetenţi" de sindicaliştii din învăţământ

Premierul Boc şi ministrul Funeriu, lăsaţi
Liderii protestului de astăzi din Capitală, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), au adresat un mesaj de condoleanţe preşedintelui Traian Băsescu, a cărui mamă a murit ieri. Cele aproximativ 5.000 de cadre didactice care protestează în Piaţa Victoriei au intonat în cor imnul naţional.
Liderul FSLI, Aurel Cornea, s-a adresat celor prezenţi în Piaţa Victoriei, spunându-le că mesajul pe care vor să-l transmită profesorii, astăzi, în stradă, este de a salva şcoala românească şi de face din ea una de calitate cu care "toţi să ne mândrim", informează Mediafax.

"Am ieşit azi în stradă pentru că ne aflăm într-o stare de disperare. Salariaţii din învăţământ sunt umiliţi şi marginalizaţi de o putere coruptă care-şi cunoaşte doar interesele de clan, iar noi spunem azi că asa nu se mai poate", a fost mesajul lui Cornea.

Cadrele didactice care s-au adunat în Piaţa Victoriei au adus la protest o catedră şi un scaun vechi, precum şi două table în care sunt trecute note pentru premierul Emil Boc şi ministrul Daniel Funeriu,. Ambii sunt menţionaţi ca "repetenţi" în ce priveşte măsurile luate pentru revigorarea sistemului de educaţie. Astfel, premierul Emil Boc a primit nota 2 la legea salarizării, 3 la finanţarea învăţământului, 1 la aplicarea Legii 221, 2 la legea pensiilor şi 1 la măsurile anticriză. În raport cu aceste note, premierul este declarat "repetent" de către sindicalişti. În ce priveşte ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, acesta a primit nota 4 la reforma învăţământului, 2 la legea educaţiei, 2 la calitatea în educaţie, 2 la programele şcolare, 1 la dialog social. În consecinţă dacălii îl consideră şi pe acesta “repetent”, la fel ca pe premierul Boc.



Ardelenii au afişat şi un banner "Ardealul nu vă vrea", adresat lui Boc şi Funeriu.

Protestatarii cer prin mitingul de astăzi revenirea la un nivel decent al salariilor, finanţarea decentă a sistemului de învăţământ, stoparea desfiinţării “abuzive” a şcolilor şi depolitizarea sistemului de învăţământ.

Astăzi este Ziua Mondială a Educaţiei. Amintim, ministrul de resort, Daniel Funeriu, a fost prezent ieri la Cluj, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
Comenteaza