Premiile NTT DATA eAwards. Compania japoneză din domeniul IT premiază un start-up românesc

Premiile NTT DATA eAwards. Compania japoneză din domeniul IT premiază un start-up românesc
Premiile NTT DATA eAwards. Compania japoneză din domeniul IT premiază un start-up românesc
Premiile NTT DATA eAwards. Compania japoneză din domeniul IT premiază un start-up românesc
Premiile NTT DATA eAwards. Compania japoneză din domeniul IT premiază un start-up românesc

Manuscrito a câștigat etapa regională din România a NTT DATA eAwards, primind un premiu în valoare de 10.000 de euro, un bilet la NTT DATA Talent week și calificare la finala internațională Global eAwards.

NTT DATA, furnizor global de afaceri digitale și informații IT, a anunțat câștigătorul finalei regionale din România a competiției Global eAwards al NTT DATA Foundation. În urma procesului de jurizare din cadrul finalei regionale din România a concursului de antreprenoriat organizat de companie, premiul în valoare de 10.000 de euro se acordă start-upului Manuscrito. În plus, câștigătorul va avea oportunitatea unică de a-și prezenta startup-ul la NTT DATA Talent Week, precum și un pitch la NTT DOCOMO Ventures. Totodată, câștigătorul este admis în finala internațională a competiției Global eAwards, de la Madrid.

În cadrul finalei globale organizate la Madrid, start-upul care va reprezenta România va avea posibilitatea de a câștiga marele premiu, o investiție suplimentară de 60.000 de euro și participarea la un program de accelerare exclusiv din partea NTT DATA FOUNDATION. Mai mult decât atât, echipa românească se va bucura de șansa de a face schimb de idei cu un specialist din partea NTT DOCOMO Ventures, una dintre cele mai mari companii de capital de risc corporativ din Japonia, parte a grupul NTT. Pe parcursul acestor întâlniri, produsul echipei câștigătoare va fi discutat alături de echipa din Japonia, astfel încât să poată identifica modul în care pot sprijini dezvoltarea start-upului.

Manuscrito este o aplicație realizată de o echipă de tineri la Cluj-Napoca, care ajută copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani să învețe scrisul, cititul, operațiuni de matematică simplă, exersând scrisul de mână. Aplicația oferă o soluție interactivă și multidisciplinară bazată pe algoritmi de inteligență artificială pentru a înțelege nevoile de învățare ale copiilor, inclusiv nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități. Manuscrito este disponibilă pe tablete, combinând dorința copiilor de a petrece timp în lumea digitală cu nevoia de a învăța. Prin Manuscrito, copiii primesc feedback în timp real pentru munca lor, iar părinții și profesorii au acces la statistici detaliate pentru urmărirea progresului.

Aflată la cea de-a 21-a ediție, competiția NTT DATA eAwards este organizată pentru prima dată în România. În cadrul etapei regionale, s-au înscris 27 de start-upuri românești, din care 12 s-au calificat pentru finală. Echipa de jurizare a proiectelor a fost formată din clienți ai companiei, reprezentanți ai mediului academic, ai autorităților locale și ai comunității de startup-uri, precum și din experți din cadrul companiei. Finaliștii și-au prezentat soluțiile în cadrul sesiunilor de prezentare, au răspuns la întrebările juriului în fața unui public de experți, la sediul NTT DATA Romania din Cluj-Napoca.

„Soluțiile prezentate au demonstrat potențialul ridicat al tehnologiei și inovației pentru un viitor sustenabil. Ne-am bucurat să vedem un număr atât de mare de start-upuri interesate de acest eveniment. Aceasta este o dovadă de angajament activ pentru sustenabilitate. eAwards constituie o ocazie excelentă de dezvoltare pentru antreprenorii care se concentrează pe produse și servicii durabile. Totodată reprezintă confirmarea că strategia noastră de inovator în industria IT&C se bazează pe experiența cultivată și inspirată din valorile culturii japoneze. Am creat, împreună cu antreprenorii, mediul academic, autoritățile locale și mediul privat, un ecosistem matur care susține cultura inovației în abordarea provocărilor societății, iar acest proiect a întărit și mai mult colaborarea dintre noi.”, declară Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

„Am asistat la o sesiune de prezentări extraordinare, cu un grad ridicat de maturitate și diversitate, iar alegerea câștigătorului a fost dificilă. Manuscrito a demonstrat în modul cel mai convingător cum digitalizarea pe baza unei tehnologii mature creează o valoare adaugată de care beneficiază nu doar copiii, ci și alți actori din ecosistem și astfel întreaga societate”, a declarat și Emil Petru, COO NTT DATA Romania.

„Dorim să felicităm echipa câștigătoare și să le mulțumim tuturor celorlalți participanți. De asemenea, dorim să multumim și clientilor și partenerilor noștri din mediul academic și de start-up, autorităților locale, precum și colegilor care au participat la procesul de jurizare.”

La finală s-au prezentat 12 start-upuri din România: EatSmart, DocOS, Stool Technologies, David Technologies, Full Track 4.0, Agramonia, XR Med, Snood, Manuscrito, Nooka Space, AI Minded și HeyMedica.

Despre NTT DATA Foundation

NTT DATA Foundation încurajează contribuția la îmbunătățirea calității vieții și responsabilitatea față de mediu prin tehnologie, antreprenoriat și inovare. Cu un angajament ferm față de societate, fundația își îndrumă profesioniștii către proiecte cu potențial în domeniile științei, tehnologiei și matematicii. De asemenea, promovează și consiliază proiecte antreprenoriale inovatoare și/sau proiecte de cercetare strategice, scalabile, durabile și responsabile din punct de vedere social. Datorită contribuției altruiste a profesioniștilor săi, NTT DATA Foundation transformă talentul, antreprenoriatul și inovația în soluții de valoare pentru societate. În acest moment este prezentă în 15 țări din Europa și America Latină. www.nttdatafoundation.com/es

Despre NTT DATA

NTT DATA - parte a NTT Group, este compania inovatoare de servicii IT cu prezență globală și sediul central în Tokyo. Sprijinim clienții în transformarea digitală a business-ului prin consultanță, soluții de industrie, managementul proceselor de business și digitalizarea serviciilor IT. NTT DATA asigură acestora, și societății în general, acces la un viitor digitalizat. Suntem dedicați pe termen lung succesului clienților noștri și îmbinăm acoperirea globală cu prezența locală în peste 50 de țări din întreaga lume.

Vizitați-ne la nttdata.com

Romania: ro.nttdata.com

Comenteaza