Premiul I al Olimpiadei din Ungaria a ajuns la Cluj

Premiul I al Olimpiadei din Ungaria a ajuns la Cluj
Studenta Anita Suta a cucerit juriul concursului de la Gödöllö prezentând o campanie foarte elaborată de prevenire a fumatului.


Olimpiada Naţională Studenţească a fost organizată la Facultatea de Economie şi Ştiinţe Sociale a Universităţii Szent István. Lucrarea cu care studenta clujeană a obţinut primul loc se numeşte "I Was Born to Take Care of You - Marketing social - campanie antifumat!". Premianta se află în căutarea unui loc de muncă la Cluj, însă nu a avut prea mare succes din cauza lipsei de experienţă în domeniu.

"Toţi cei patru membri ai juriului au votat pentru proiectul meu. Mi s-a spus că au apreciat faptul că este unul de prevenire, nu de combatere a fumatului şi că este mult mai complex decât celelalte lucrări din concurs. Am făcut inclusiv un chestionar şi un model de analiză a sumelor pe care le câştigă companiile producătoare şi statul din vânzarea de ţigări", a precizat studenta, pentru ZIUA de CLUJ. Anita este din Satu Mare şi studiază la master, în anul I, la Strategii şi Politici de Marketing la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB). "Motivul pentru care am făcut lucrarea era să mă las şi eu de fumat. Am fumat şapte ani, de la 13-14 ani, şi de un an nu mai fumez", a dezvăluit tânăra. Premiul i-a adus suma de 40.000 de forinţi (aproximativ 600 de lei) şi posibilitatea de a lua parte la un proiect important în Ungaria. "Îmi caut de lucru la Cluj, dar nu am reuşit până acum nimic, mi se spune că nu am experienţă. Aş fi deschisă să lucrez chiar şi în Ungaria, dacă ar fi un job în domeniul meu", a mărturisit Suta Anita.

Competiţia a avut loc în localitatea Gödöllö din Ungaria, în perioada 14-16 aprilie. În domeniul Ştiinţe Economice au fost prezentate în total 516 lucrări în 43 de secţiuni. Suportul logistic şi organizatoric a fost asigurat de Asociaţia Studenţilor Maghiari din Cluj. De la FSEGA au participat cinci studenţi. Dintre aceştia, Laczkó Dénes şi Vincze Tamás (masteranzi la Gestiune Corporativă anul I) au prezentat lucrarea "De la grâu la pâine - Decizii strategice pe piaţa produselor de cereale din ţară", pentru care au primit premiul II şi premiul special la secţiunea Strategie şi management. Studenta Lõrincz Márta (masterandă în anul II la Gestiune Corporativă) a ajuns pe locul 2 şi a primit premiu special cu o lucrare despre risc valutar, la secţiunea Finanţarea întreprinderii şi control. De asemenea, Kudor Emese (masterandă la Managementul firmei anul II) a luat premiul III la secţiunea Economie cu lucrarea "Relaţia dintre comportamentul investiţional şi finanţele comportamentale".

 

Comenteaza