Preşedintele ANOFM, acuzat de luare de mită, riscă închisoarea

Preşedintele ANOFM, acuzat de luare de mită, riscă închisoarea
Secretarul de stat Silviu Bian, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a fost reținut de procurorii DNA în noaptea de sâmbătă spre duminică şi va fi propus pentru arestare.

Secretarul de stat Silviu Bian, preşedintele ANOFM, a fost reținut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o mită 80.000 de lei. Un judecător va  decide asupra arestării acuzatului.

Avocatul Cristian Ene a confirmat, pentru Mediafax, că DNA a luat măsura reținerii secretarului de stat, pentru o faptă de luare de mită, în formă continuată, în cursul zile de duminică urmând a fi dus în fața unui judecător, care va decide asupra propunerii procurorilor de arestare preventivă a șefului ANOFM.

Sâmbătă, în jurul orei, 20.40, anchetatorii anticorupţie l-au adus de la Brașov pe Silviu Bian la sediul DNA, audierea acestuia încheindu-se în jurul orei 2.30.

Potrivit avocatului Ene, secretarul de stat s-a declarat nevinovat.

Ordonanța de reținere a fost emisă, duminică, în jurul orei 1.00.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM- instituţie care funcţionează sub autoritatea Ministerului Muncii), Silviu Bian, a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce prima 80.000 de lei, de la o persoană.

Potrivit unor surse judiciare, Silviu Bian a fost prins când primea suma de aproximativ 80.000 de lei, iar banii ar fi fost ceruţi şi primiţi de la angajaţi ai AJOFM Braşov pentru a fi menținuți în funcții.

Silviu Bian este secretar de stat şi membru PDL. El face parte din conducerea organizaţiei Alba a partidului, din luna februarie a acestui an fiind vicepreşedinte al filialei.

Comenteaza