Prima şcoală verde din România, la Cluj VIDEO

Prima şcoală verde din România, la Cluj VIDEO
Clujul se poate mândri, începând de astăzi, cu prima şcoală verde din România. Este vorba de o nouă aripă a unui colegiu privat din Cluj, contruită pe principii de sustenabilitate care asigură o eficienţă energetică crescută. Clădirea a fost inaugurată astăzi în prezenţa primarului Emil Boc şi a ambasadorului Marii Britanii în România, Martin Harris.

 

Lucrările la clădirea verde au costat peste 4 milioane de euro şi au avut în vedere principii care să asigure iluminatul natural, eficientizarea modului de încălzire a spaţiilor şi utilizarea panourilor fotovoltaice.

Reprezentanţii colegiului provat se laudă că într-o şcoală verde rezultatele la învăţătură cresc cu 30%, iar absenţele pe motive medicale scad cu un sfert. Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat clădirea alături de primarul Emil Boc.

"Eu cred că este foarte important fiindcă trebuie să folosim noua generaţie pentru a îmbunătăţi planeta pentru viitor. Deci este o tehnologie foarte frumoasă, dar este şi o lecţie pentru copii că natura este importantă, că planeta trebuie să o păstrăm în mod corect", a precizat Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii în România.

"Facem paşi în direcţia aceasta şi sper ca tot mai multe şcoli publice să urmeze acest model. Educaţia de calitate este un brand al Clujului, acest oraş poate oferi şi oferă educaţie de calitate şi ne dă posibilitatea să avem invesitiţii şi mai multe locuri de muncă în acest oraş", a subliniat primarul Clujului, Emil Boc.

În noua şcoală verde învaţă peste 500 de elevi din 24 de ţări, dar clădirea dispune şi de săli pentru creşă şi grădiniţă.

 

Comenteaza