Primăria atacă cu recurs decizia instanţei care suspendă lucrările la Polivalentă VIDEO

Primăria atacă cu recurs decizia instanţei care suspendă lucrările la Polivalentă VIDEO
Noua Sală Polivalentă ar putea fi inaugurată abia anul viitor şi asta datorită unei sentinţe judecătoreşti care a impus sistarea lucrărilor. Ridicată în proporţie de 65% de firma câştigătoare a licitaţiei, cu lucrările plătite aproape la zi, construcţia ar putea fi finalizată de compania clasată pe locul al treilea la licitaţia organizată de primărie.

Compania ACI a contestat în instanţă faptul că lucrarea a fost atribuită firmai Con A, care a avut o ofertă mai ieftină, dar care nu respecta cerinţele caietului de sarcini. Instanţa i-a dat dreptate şi după ce a finalizat 65% din lucrare, firmei Con A i s-a interzis să mai lucreze. În opinia primarului motivele pentru care instanţa a dat câştig de cauză reclamantului sunt modificări tehnice minore, exact ca în cazul tramvaielor poloneze,

"Nu este învelitoare de cupru ci similare de cupru, aşa a considerat instanţa, nu se toarnă beton într-un anumit fel, ci în alt fel. Sunt chestiuni tehnice până la urmă, nu fundamental diferite", spune primarul interimar Radu Moisin.

Primăria a decis să facă recurs, invocând două motive. "Vorbim de o diferenţă de 9 milioane de euro, care ar trebui suportată de către clujeni, din bugetul local. Este o diferenţă foarte foarte mare şi ne bazăm pe faptul că avem o hotărâre irevocabilă încă de anul trecut privind legalitatea contractului", explică Moisin.

În cazul în care va câştiga definitiv dreptul de a construi Sala Polivalentă, compania ACI spune că nu va demola lucrarea pentru a o relua de la zero.

"Cred că ar fi o greşeală să se facă o demolare, pentru că, totuşi, acea lucrare este plătită şi, cu siguranţă, este executată corespunzător din punct de vedere al normelor tehnice. Deci Con A este o companie de construcţii care ştie ce are de făcut şi cu siguranţă că a respectat toate normele tehnice. Cred că ar fi o greşeală. Dar, încă o dată vă spun, aceste lucruri nu le stabilim noi, aceste lucruri se stabilesc de către beneficiar şi de către instanţă", explică directorul ACI Cluj, pentru Realitatea TV Cluj.

Edilul Clujului susţine că finalizarea sălii ar putea fi întârziată chiar cu un an, în urma acestei sentinţe.

"Dacă vom pierde acest recurs, probabil că un an de zile va fi ca întârziere în lucrări, deci vom rata anul 2012. Lucrarea va fi finalizată, dar în anul 2013. Este o întârziere foarte foarte mare", conchide Moisin.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza