Primăria Cluj a cumpărat tomograf pentru monitorizarea sănătății arborilor

Primăria Cluj a cumpărat tomograf pentru monitorizarea sănătății arborilor
Primăria Cluj-Napoca a achiziționat un tomograf pentru a evalua starea de sănătate a copacilor din municipiu. A costat peste 130.000 de lei şi a fost achizionat în urma unei licitaţii publice.

"Protejarea spațiilor verzi va fi astfel intensificată și se vor evita tăierile unor arbori sănătoși. În urma testărilor se va întocmi o hartă la nivel de oraș cu arborii care prezintă un potențial pericol și urmează să fie tăiați sau toaletați. Acest tomograf conține un set de aparate care, prin utilitatea lor, detectează părțile în descompunere din interiorul trunchiului, identifică putregaiul timpuriu, ajută la stabilirea precisă a geometriei trunchiului arborelui în momentul realizării tomogramei și oferă date tehnice cu privire la stabilitatea arborelui la nivelul rădăcinii și rezistenței acestuia la vânt, furtuni, vijelii etc.", a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza