Primăria Cluj "îmbunătăţeşte mediul înconjurător" cu bani de la Guvernul elveţian. Vezi despre ce proiecte este vorba

Primăria Cluj
Primarul interimar al Clujului, Radu Moisin, a semnat astăzi la Bucureşti acordul privind asistenţa financiară acordată municipalităţii în proiectul cu finanţare nerambursabilă de la Guvernul elveţian.

În cadrul acestui program, Cluj-Napoca va putea accesa o parte din cele circa 37 de milioane de franci elveţieni disponibili în proiectul ce are ca arie tematică  „Îmbunăţăţirea mediului înconjurător".

Finanţările menţionate vor fi direcţionate către investiţii în reabilitarea termică unor clădiri din patrimoniul municipiului, în principal şcoli şi grădiniţe, pentru instalarea unor panouri solare pentru centralele termice ale RAT, pentru reabilitarea unor de staţii de transport în comun şi dotarea lor cu instalaţii de iluminat bazate pe panouri solare şi pentru achiziţionarea de mijloace de transport ecologice. Suma nerambursabilă care poate fi atrasă este de maxim 85% din valoarea totală eligibilă a unui proiect.

"Sper ca municipiul Cluj-Napoca să atragă prin proiectele propuse cea mai mare cotă din finanţarea la dispoziţia celor patru municipii şi mă bucur că am reuşit să accesăm şi aceste finanţări alternative, care ne pot asigura un ritm mai rapid de implementare a investiţiilor necesare în Cluj-Napoca, având în vedere că am atins plafonul maxim disponibil prin Programul Operaţional Regional" a declarat Moisin.

Primăria Cluj-Napoca şi-a depus în luna septembrie 2011 candidatura pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare româno-elveţian, iar în şedinţa din 6 septembrie 2011, Consiliul local a aprobat angajamentul de a susţine proiectele pentru care se solicită finanţare, în ipoteza selectării proiectelor propuse de municipalitate ca eligibile în program, procentul se cofinanţare fiind de 15%.

Comenteaza