Primarul Clujului a urcat la înălțime, pe Biserica Sfântul Mihail

Primarul Clujului a urcat la înălțime, pe Biserica Sfântul Mihail

Primarul Emil Boc a fost însoțit în turn de prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, și viceprimarul Dan Tarcea.

Lucrările de reabilitare ar fi trebuit terminate în toamna acestui an, însă acestea sunt încă în desfășurare în ceea ce privește exteriorul bisericii, mai precis turnul acesteia. Biserica va fi dotată cu un sistem de iluminare şi o reţea electrică modernă, precum şi cu un sistem de încălzire, iar turnul urmează să fie deschis în mod permanent pentru vizitatori. Aici vor fi expuse câteva dintre altarele în stil baroc, înlăturate din biserică în 1951. 

Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail (în maghiară Kolozsvári Szent Mihály-templom, în germană Klausenburger Michaelskirche) este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat în Piața Centrală din Cluj-Napoca și se numără printre monumentele emblematice ale orașului. Este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii si Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Biserica Sf. Mihail din este unul dintre cele mai impozante edificii de cult din România, cu 70 de metri lungime și cu o înălțime maximă a turlei de 80 de metri.

Comenteaza