Primarului i se cere din Anglia să pună plăcuţe bilingve

Primarului i se cere din Anglia să pună plăcuţe bilingve
O organizație mondială pentru apărarea drepturilor minorităților solicită Primăriei Cluj-Napoca amplasarea fără întârziere a plăcuțelor multilingve la intrările orașului.

Organizația globală Minority Rights Group International (MRG), cu sediul la Londra, salută într-un comunicat decizia Tribunalului Cluj-Napoca, din 21 februarie, care obligă Primăria Cluj-Napoca să amplaseze plăcuțe multilingve la intrările orașului.

"Plăcuțele multilingve transmit un mesaj important despre gradul de acceptare a limbilor minoritare și sunt importante din punctul de vedere al prezervării integrității culturil minoritare", a arătat Neil Clarke, directorul executiv al biroului europoean MRG, în legătură cu procesul plăcuțelor de la Cluj..

"Îi solicităm primarului și autorităților locale să respecte legea și să amplaseze plăcuțele multilingve fără întârziere", a spus directorul. Comunicatul îl citează și pe András Bethlendi, unul dintre membrii mișcării Musai-Muszáj. "Decizia tribunalului a întărit încrederea comunității maghiare în capacitatea sistemului de justiție român de a susține dreturile minoritare", a explicat Bethlendi.

Comunicatul MRG se raportează la oraș cu numele Cluj-Napoca / Kolozsvár. „Avem încredere că primarul Emil Boc conștientizează că recursul împotriva deciziei tribunalului - pe lângă tergiversarea amplasării - aduc prejudicii de imagine grave la nivel internațional Clujului", au completat membrii Asociaţiei Musai-Muszaj.

Comunicatul MRG, AICI.

Comenteaza