Primăvara i-a scos pe clujeni în parcuri

Primăvara i-a scos pe clujeni în parcuri
Primul weekend din acest an în care primăvara şi-a făcut simţită prezenţa i-a scos din case pe clujenii de toate vârstele. Aceştia s-au bucurat de soare două zile la rând.

Parcul Mare a fost aglomerat ieri de dimineaţă şi până seara. Chiar dacă lacul mai era acoperit de o pojghiţă de gheaţă, oamenii şi-au scos din garderobă hainele uşoare, de primăvară şi chiar tricourile de vară.

S-au bucurat de soarele primăvăratic micuţi aduşi de părinţi în cărucioare, dar şi cei mai măricei, veniţi cu bunicii sau chiar singuri. Ore în şir, băncile au fost ocupate de perechi de îndrăgostiţi şi de grupuri de pensionari care dezbăteau neobosit politica actuală şi nenorocirile din Japonia. "E bine că a ieşi soarele, în alţi ani veneam în parc mult mai devreme, încă din februarie, acum s-a dat vremea peste cap, se face vară de la o zi la alta", a declarat Sabina Pop, pensionară, venită cu soţul la plimbare. "Ar trebui să mai aranjeze aleile astea. Pe vremuri, în tinereţe, ne plimbam pe tocuri pe aici, fără probleme, acum sunt numai gropi şi noroi prin parc", a sugerat Maria Nagy, din acelaşi grup.

La standul cu vată de zahăr a fost coadă de câţiva metri pe tot parcursul zilei, iar locurile de pe terasa Chios erau mereu ocupate. Au apărut şi artiştii din Peru, care au cântat şi au vândut bijuterii din artizanat pe toată durata weekendului. Nu au lipsit bicicliştii, tinerii care se dădeau pe role sau skate-uri, atât în Parcul Central, cât şi în cel din Mănăştur şi mai ales pe Bulevardul Eroilor. "Ne place că au apărut iar fete frumoase pe stradă, cu rochii şi tocuri. Când era vreme urâtă, parcă nici studentele nu mai ieşeau din casă", a spus Dani, un tânăr care se plimba cu bicicleta în apropierea parcului.

 

Comenteaza