Primul faliment personal a fost suspendat într-o zi

Primul faliment personal a fost suspendat într-o zi
Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea provizorie a sentinţei prin care s-a deschis prima procedură de insolvenţă împotriva unei persoane fizice în cazul ansamblului Excelsior.

Bucuria păgubiţilor din ansamblul imobiliar Excelsior, din localitatea Baciu, a durat câteva zile. Zecile de oameni care sperau să-şi recupereze avansurile cuprinse între 15.000 şi 20.000 de euro plătite lui Daniel Micle au aflat cu stupoare că procedura insolvenţei începută împotriva dezvoltatorului imobiliar a fost suspendată. În aceste condiţii, azi are loc licitaţia la care se vând bunurile lui Micle.

Instanţa Tribunalului Comercial a decis în urmă cu două săptămâni "deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată împotriva debitorului Micle Daniel Ionel" şi trecerea averii acestuia în administrarea unui lichidator judiciar. Sentinţa a fost dată într-un dosar în care reclamanţi figurează şapte dintre clienţii lui Micle, care sunt în număr de peste 50. Oamenii au plătit avansuri între 15.000 şi 20.000 de euro pentru apartamente în ansamblul Excelsior, din localitatea Baciu. Termenul de finalizare pentru locuinţe era în 2009. Procedura insolvenţei reprezintă singura şansă a cumpărătorilor să-şi recupereze banii. "Toate bunurile imobile ale lui Micle erau în curs de executare silită, astfel că singura soluţie practică rămânea deschiderea procedurii insolvenţei faţă de comerciantul persoană fizică Micle Daniel Ionel", a explicat avocata Dana Revnic, cea care a obţinut sentinţa de la Tribunalul Comercial.

Cei şapte păgubiţi din dosar au aflat ieri, cu surprindere, că în 1 noiembrie Curtea de Apel a pronunţat o decizie prin care s-a suspendat procedura insolvenţei, la cererea lui Micle. Acţiunea acestuia a fost depusă în 31 octombrie. "S-a dispus suspendarea provizorie a executării sentinţei din dosarul 3499/1285/2011 al Tribunalului Comercial până la soluţionarea cererii de suspendare depusă în recurs", a precizat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecător Claudia Ilieş. Dezvoltatorul imobiliar a atacat cu recurs sentinţa de deschidere a procedurii insolvenţei. Avocata Dana Revnic spune că nu a ştiut nimic de cererea de suspendare provizorie judecată la Curtea de Apel într-o zi.

"Am formulat deja o cerere de revenire asupra acestei măsuri şi asteptăm soluţia. Sperăm într-o revenire miraculoasă a situaţiei în favoarea noastră", a spus avocata. În aceste condiţii, executorul judecătoresc Marius Stolnean organizează azi o licitaţie pentru vânzarea imobilelor lui Micle. Păgubiţii vor să blocheze licitaţia pe motiv că după vânzarea bunurilor nu vor mai avea ce lua de la dezvoltatorul imobiliar. "Din punct de vedere legal, nu este posibilă licitaţia din cauza faptului că nu s-au respectat nişte termene minime prin care să se facă cunoscut că mâine (azi - n. red.) e licitaţia. Adică în clipa în care s-a deschis insolvenţa, s-a suspendat de drept şi executarea, iar pentru a fi reluată trebuiau parcurse toate etapele de la început", spune Alexandra Dinu, unul dintre clienţi.

 

Comenteaza