Primul grup de cetățeni moldoveni, sosit prin programul "Cunoaște-ți țara", a vizitat Clujul

Primul grup de cetățeni moldoveni, sosit prin programul
Primii zeci de turiști din Republica Moldova, dintr-un grup care va număra în final 1.000 de persoane, care vizitează Clujul în cadrul programului "Cunoaște-ți Țara", au ajuns săptămâna aceasta în capitala Transilvaniei.

Unii dintre ei, aflați pentru prima dată în România, spun că cel mai mult i-a impresionat în țara noastră faptul că oamenii sunt relaxați, primitori, că străzile sunt curate și că există parcuri și locuri frumoase în care te poți plimba.

Cei mai tineri dintre vizitatorii moldoveni au planuri de studii în țara noastră, iar unii chiar speră că până vor termina facultatea Republica Moldova va fi unită cu România.

Mihaela este o tânără jurnalistă din orașul Glodeni, aflat în nordul Republicii Moldova, un oraș cu aproximativ 20.000 de locuitori, pe care tânăra îl descrie, cu ezitare, ca pe oraș care "nu este atât de mare" și fără o infrastructură puternică.

"Prima oară când am venit în România am fost în Munții Maramureșului, a fost un traseu pe care l-am revăzut și acum, în drum spre Cluj. Din prima mea interacțiune cu Români m-am îndrăgostit de ea și revin cu drag, pentru că vin acasă. Din Cluj, din ce am văzut, mi-a plăcut panorama de pe Cetățuie, de unde se vedea tot orașul, parcurile sunt foarte verzi...Toți prietenii pe care-i am aici mi-au spus că o să rămân impresionată", a spus Mihaela, citată de mediafax.ro.

Citeşte mai multe AICI.

 

Comenteaza