Video Printre persoanele care au murit în explozia de la hidrocentrala Enel din Italia se află și un român

Printre persoanele care au murit în explozia de la hidrocentrala Enel din Italia se află și un român
| Foto: captura video

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse marţi la hidrocentrala Bargi din Camugnano, soldată cu decesul a trei persoane, rănirea gravă a altor cinci, precum şi cu dispariţia a patru persoane.

MAE a anunţat miercuri că printre victimele exploziei din Italia se află și un cetățean român. Totodată, ministerul precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

O explozie, urmată de un incendiu şi apoi de prăbuşirea infrastructurii, au transformat într-un infern hidrocentrala Bargi, situată pe malul sudic al lacului de acumulare Suviana, la Camugnano, în Munţii Apenini din Bologna, relatează presa locală. Căutările continuă pentru a găsi patru persoane dispărute, dar speranţele de a le găsi în viaţă se diminuează pe măsură ce trec orele.

Din câte se ştie până în acest moment, catastrofa a fost provocată de explozia unei turbine din subteran a centralei Enel Green Power, unde se efectuau lucrări de întreţinere. Explozia, care s-a produs la 40 de metri adâncime, a provocat apoi prăbuşirea şi inundarea etajelor inferioare.

Serviciile de urgenţă, pompierii şi ambulanţele au sosit imediat la faţa locului. Potrivit celui mai recent bilanţ furnizat de presa italiană, catastrofa s-a soldat cu trei morţi, cinci răniţi şi patru dispăruţi. 

Cei decedaţi au vârste cuprinse între 35 şi 73 de ani. Printre aceștia se află și un român, Petronel Pavel Tănase, în vârstă de 45 de ani.

Petronel Tănase (foto) locuia în Settimo Torinese de mai mulți ani alături de soția și cei doi copii gemeni ai lor, scrie rotalianul.com

Printre cei care au murit în explozia de la hidrocentrala Enel din Italia se află și un român

(Facebook/Parohia Ortodoxă Română Settimo Torinese “Sf. Ioan de la Râsca și Secu”)

Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană, precizează Ministerul român de Externe răspunzând unei solicitări news.ro.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +39 3248035171.

Comenteaza