Problema vizelor studenţilor tunisieni de la UMF, discutată cu ambasadorul Tunisiei

Problema vizelor studenţilor tunisieni de la UMF, discutată cu ambasadorul Tunisiei
Primarul Emil Boc a primit, astăzi, vizita ambasadorul Tunisiei în România, Mahbouba Chebbi Guica, cu care a discutat problema vizelor de studiu pentru studenții tunisieni de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, dar şi despre posibilitatea înfrăţirii Clujului cu Sousse, o importantă staţiune de pe litoralul tunisian.

Studenţii clujeni aveau la dispoziţie doar o lună, 1-30 octombrie, timp în care să îşi rezolve actele de şedere şi studiu la Cluj, perioadă considerată prea scurtă. Autorităţile locale şi conducerea universităţii UMF Cluj au pomis că vor analiza problema şi vor veni cu soluţii.

"Am discutat despre comunitatea tunisiană din Cluj-Napoca.Dupa cum ştiţi, şcoala clujeană de medicină este una dintre cele mai bune din Europa Centrală şi de Est, ne dorim să dezvoltam această direcţie şi să facem oraşul nostru un loc atractiv şi plăcut pentru studenţii care aleg universităţile clujene. De asemenea, am discutat despre posibilitatea înfrăţirii orasşlui nostru cu Sousse, o importantă staţiune de pe litoralul tunisian", a declarat Emil Boc.

La Cluj studiază aproximativ 600 de studenţi tunisieni.

 

Comenteaza