Procesiune de Rusalii, în centrul Clujului

Procesiune de Rusalii, în centrul Clujului
Procesiune de Rusalii, cu participarea ierarhilor şi preoţilor ortodocşi, dar şi a credincioşilor de această confesiune, duminică, la o iniţiativă a arhiepiscopului Andrei Andreicuţ.

Procesiunea începe la ora 18 din faţa catedralei mitripolitane, unde sunt aşteptaţi la slujba de la ora 17 toţi preoţii clujeni şi credincioşii ortodocşi din cele 38 de parohii din oraş. Conform Arhiepiscopiei, procesiunea începe din piaţa Avram Iancu, trece pe bulevardul 21 Decembrie 1989, ajunge în Piaţa Unirii prin faţa catedralei "Sfântul Mihail", ajunge le Eroilor şi se încheie în piaţa Avram Iancu, după care întregul sobor de preoţi revine în faţa Catedralei Mitropolitane. Traficul rutier de pe traseu va fi restricţionat pe durata procesiunii.

"Procesiunea va avea în frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, vor urma diaconii, preoţii", explică reprezentanţii Arhiepiscopie. Procesiunea este continuată de mitropolitul Andrei Andreicuţ, de episcopul vicar Vasile Someşanul şi de soborul preoţilor, dar şi de elevi, studenţi şi credincioşi. Pe traseu se vor face trei opriri.

 

Comenteaza