Procesiune de Rusalii pe ploaie GALERIE FOTO

Procesiune de Rusalii pe ploaie GALERIE FOTO
Tradiţionala procesiune de Rusalii a fost întreruptă o jumătate de oră de o ploaie torenţială

Înalt Preasfinţitul arhiepiscop şi mitropolit Andrei Andreicuţ, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a organizat, ca în fiecare an, tradiţionala procesiune de Rusalii.

În ciuda ploii torenţiale, care a întrerupt cuvântul de învăţătură al mitropolitului Andrei şi a întârziat procesiunea propriu - zisă, credincioşii nu s-au dat bătuţi şi au urmat traseul stabilit.

Vecernia plecării genunchilor a început a ora 17.00 pe scena amenajată în faţa catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca la care au luat parte preoţii clujeni din cele 38 de parohii din municipiu, dar şi din parohiile învecinate Clujului, precum şi câteva sute de credincioşi. Apoi a urmat procesiunea propriu - zisă, care a fost întreruptă de ploaie aproximativ o jumătate de oră. Traseul urmat a fost piaţa Avram Iancu - B-dul 21 Decembrie 1918 - Piaţa Unirii B-dul Eroilor - Piaţa Avram Iancu.

Procesiunea a avut în fruntea toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, apoi preoţii, diaconii, mitropolitul Andrei şi episcopul vicar Vasile Someşanul, elevii şi studenţii de la teologie şi credincioşii.

De-a lungul traseului s-au făcut şase opriri. După încheierea procesiunii s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei.

Este pentru a patra oară când se organizează această procesiune de Rusalii la iniţiativa Înalt Presfinţitului Andrei.

Comenteaza