Procesul “Impact vs. Primăria Cluj” se mută la Tribunalul Comercial

Procesul “Impact vs. Primăria Cluj” se mută la Tribunalul Comercial
Avocatul societăţii Impact Developer & Contractor SA şi reprezentantul Consiliului Local (CL) au cerut ieri la Secţia Civilă a Tribunalului Cluj ca dosarul să fie declinat pentru judecare la Tribunalul Comercial, ca urmare a modificării Codului Civil din toamna trecută.

Soarta contractului de asociere dintre CL şi firma Impact pentru realizarea unui cartier pe Dealul Lomb este departe de a fi hotărâtă. Procesul a început ieri cu o cerere de amânare şi cu cereri de ambele părţi pentru declinarea competenţei instanţei. Reprezentantul municipalităţii la tribunal a fost şeful Biroului de achiziţii publice, Lucia Lupea, care a solicitat amânarea cauzei pentru că în 16 ianuarie are loc o licitaţie pentru angajarea unui avocat care să apere interesele CL. Instanţa a rămas să se pronunţe cu privire la trimiterea dosarului la Tribunalul Comercial. Impact Developer & Contractor a solicitat instanţei rezilierea contractului de asociere în participaţiune încheiat cu CL pentru realizarea cartierului Lomb, solicitând municipalităţii daune de 60 de milioane de euro.

Reprezentanţii societăţii susţin că, în baza parteneriatului, municipalitatea avea obligaţia să pună la dispoziţia dezvoltatorului suprafaţa de 267 de hectare pentru realizarea investiţiei. Între timp, Impact a reuşit să obţină în instanţă scoaterea CL din societatea Lomb SA, creată special pentru realizarea cartierului. Reprezentanţii Primăriei susţin că nu au pus la dispoziţia firmei terenul pe motiv că Impact a intrat în insolvenţă. Numai că în aprilie 2011 Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva Impact.

 

 

Comenteaza