Procesul “jafului de la BT” se lungeşte

Procesul “jafului de la BT” se lungeşte
Tribunalul Cluj a amânat ieri judecarea cazului pe motiv că parchetul nu a depus opiniile cu privire la expertiza ADN din Germania, iar noua expertiză privind înălţimile atacatorilor surprinşi pe camerele de supraveghere nu este finalizată.


La termenul de judecată de ieri, din dosarul jafului de la Banca Transilvania, atât expertul ales de inculpaţi, cât şi cel al parchetului trebuiau să-şi prezinte opiniile cu privire la expertiza ADN efectuată la un laborator din Germania. Avocaţii inculpaţilor au prezentat concluziile expertului desemnat de ei, care susţine concluziile raportului din Germania, în care se arată că materialul genetic din urmele de pe uşa casieriei nu coincide cu profilele genetice ale celor doi inculpaţi, Andrei Hosu şi Bogdan Baciu. Reprezentantul Parchetului nu a prezentat opiniile expertului ales de instituţie.

Amintim că ambii experţi au fost în Germania, în 26 octombrie, pentru a discuta cu specialistul de la laboratorul care a efectuat expertiza. Procesul a fost amânat pentru data de 6 decembrie, până când ar trebui finalizată şi noua expertiză privind înălţimile atacatorilor de pe imaginile video. Bogdan Baciu, unul dintre cei doi inculpaţi, a cerut Tribunalului Cluj să îi fie ridicată interdicţia de a nu părăsi localitatea pentru a se putea angaja. Avocaţii lui au arătat că acesta s-ar putea angaja ca şofer la un restaurant, post ce presupune deplasări în ţară.

 

Comenteaza