Procurorii au sărit gardul la casa lui Apostu

Procurorii au sărit gardul la casa lui Apostu
În ziua percheziţiei la domiciului primarului Sorin Apostu, procurorul de caz şi ofiţerii judiciari de la Direcţia Naţională Anticorupţie au sărit gardul casei acestuia deoarece nu au fost lăsaţi înăuntru.

Procurorii s-au plâns instanţei Curţii de Apel de atitudinea lui Sorin Apostu. "Este relevantă şi atitudinea inculpatului faţă de organele judiciare la data declanşării cercetărilor când, la înţelegere cu soţia sa, învinuita Apostu Monica, nu a permis echipei conduse de procurorul de caz să intre în imobilul unde locuiesc pentru efectuarea percheziţiei, sens în care a fost nevoie la escaladarea gardului împrejmuitor.

Aceeaşi atitudine a persistat şi pe parcursul cercetărilor, când, alături de soţia sa, deşi a afirmat cu tărie nevinovăţia, a refuzat să dea organelor de anchetă datele necesare privind celelalte fapte care se reţin în cauză, pentru care investigaţiile sunt în desfăşurare (cu referire la numeroasele contracte dintre societăţi în relaţii cu Primăria municipiului Cluj-Napoca sau relativ la modalitatea de primire şi folosire a cadrului de carburanţi Rosal, societate care asigură salubrizarea pentru jumătate din municipiul Cluj-Napoca)", au susţinut procurorii. Aceştia spun că Apostu a avut o activitate infracţională pe tot parcursul mandatului său de primar.

"Folosind într-un scop total neadecvat poziţia sa de primar al municipiului, inculpatul Apostu Sorin s-a prevalat de aceasta pentru obţinerea unor foloase materiale necuvenite, activitate în care s-a implicat, după cum rezultă din actele dosarului, pe întreaga perioadă a funcţiei, până în prezent", menţionează anchetatorii.

Comenteaza