Profesor, cercetat pentru viol săvârșit asupra unui minor și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor

Profesor, cercetat pentru viol săvârșit asupra unui minor și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor
| Foto: Captura YouTube - Economie, teste de antrenament pentru Bacalaureat nr. 17

Profesorul acuzat de viol și reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă predă Economie la Colegiul Național Sf. Sava din București și este autor al cărții Homosexualitatea Normal sau Patologic. 

Profesorul din capitală este cercetat pentru două fapte: viol săvârșit asupra unui minor și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor, potrivit comunicatului citat. Profesorul a fost reținut în urma plângerilor depuse de cele două victime prezumtive, a informat g4media

Comunicatul integral: 
Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 25.07.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 51 de ani), cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol săvârșit asupra unui minor și agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor.

În baza mijloacelor de probă administrate procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:
- La data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în mun. București, sector 3, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.
- La data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuință din mun. București, sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. În cauză urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 București cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale.

 Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Profesorul acuzat de viol și reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă predă Economie la Colegiul Național Sf. Sava din București și este secretar științific la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din Ministerul Educației, potrivit surselor Adevărul. De asemenea, acesta este autor al cărții Homosexualitatea Normal sau Patologic. Totodată profesorul acuzat a apărut în mai multe emisiuni școală, inclusiv în celebra emisiune „Teleșcoală” de pe TVR 2.

Comenteaza