Proiecţie caritabilă a Fundaţiei Inocenţi la Casa Studenţilor

Proiecţie caritabilă a Fundaţiei Inocenţi la Casa Studenţilor
Câteva zeci de persoane au vizionat aseară în sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) filmul “Hand Held” de Don Hand.

Eroul filmului este Michael Carroll, primul fotograf care a vizitat România după Revoluţia din 1989 şi a uimit o întreagă lume cu imagini terifiante din ţara noastră, inclusiv cu copii instituţionalizaţi, bolnavi de HIV. Documentarul îl urmăreşte călătorind prin România, descoperindu-i faţa ascunsă de autorităţile comuniste timp de decenii. Evenimentul a fost organizat de către Fundaţia Inocenţi, care desfăşoară activităţi umanitare în Bucureşti şi Bistriţa, cu sprijinul municipalităţii clujene şi al cluburilor Rotary din Bistriţa.

"Motivul este, în primul rând, cultural. Este un film de excepţie, realizat de oameni care au primit Oscarul, care au lucrat la filme ca «Avatar». Apoi, e un film despre un om simplu care a creat o organizaţie care a schimbat viaţa a mii de copii", a precizat Marin Mic, director executiv al fundaţiei. Scopul principal al evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru deschiderea unei filiale a fundaţiei la Cluj, preconizată pentru 1 iunie. Astfel, după proiecţie, invitaţii au luat parte la un cocktail în cadrul căruia au fost vândute obiecte de artă. Cu suma care s-a strâns în acest fel va fi pus la punct un program de intervenţie timpurie pentru copiii abandonaţi sau care au stat în spitale perioade lungi de timp, care va funcţiona în cadrul uneia dintre clinicile Clujului.

"Beneficiarii noştri sunt, în primul rând, copiii mici, cei abuzaţi, cu dizabilităţi şi nevoi speciale. Încercăm să reducem cât mai mult efectele pe care le are instituţionalizarea asupra lor", a spus directorul fundaţiei. "Sper ca acţiuni precum cea de aici să aibă loc mereu la Cluj, să existe ceva care să ne spună că aceşti copii există şi că îi putem ajuta", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Comenteaza