Proiectul Cluj - Capitală Europeană a Tineretului, dezbătut de prima femeie președinte a Parlamentului din Luxemburg

Proiectul Cluj - Capitală Europeană a Tineretului, dezbătut de prima femeie președinte a Parlamentului din Luxemburg
Universitate Babeș-Bolyai (UBB) organizează în aceste zile seria de evenimente “Cluj-Napoca - European Youth Capital in 2015. Youth on the European and local agenda” (Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015. Tineretul în agenda europeană şi locală).

 

Evenimentele vor avea loc în 20 şi 21 mai şi vor fi susţinute de Erna Hennicot-Schoepges (foto) (Luxemburg), care a ocupat mai multe portofolii importante la nivel național și european, a fost membră a juriului pentru competiția Capitală Culturală Europeană în perioada 2009-2012, în calitate de expert independent, și a fost prima femeie președinte a Parlamentului din Luxemburg și Ministru al Culturii și Educației.

Conferința cu titlul "Strategies for local cultural diplomacy. Youth on the European and local agenda" (Strategii pentru diplomaţia culturală locală. Tineretul în agenda europeană şi locală), dedicată studenților și reprezentanților organizațiilor de tineret, este programată să se desfăşoare miercuri, începând cu ora 18:00.

A doua zi, de la 15:00, va avea loc masa rotundă "Strategies for local cultural diplomacy. Perspectives for Cluj-Napoca" (Strategii pentru diplomaţia culturală locală. Perspective pentru Cluj-Napoca), eveniment dedicat reprezentanților societății civile și ai organizațiilor implicate în pregătirea candidaturii pentru Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană 2021, studenților și publicului larg.

Seria de evenimente este organizată de Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană al Facultății de Istorie și Filosofie a UBB, în cadrul programului EP to Campus al Asociației Foștilor Membri ai Parlamentului European.

Comenteaza