Proprietara apartamenului în care s-a produs explozia din Floreşti a fost arestată. Deflagraţia a fost provocată intenţionat FOTO / VIDEO

Proprietara apartamenului în care s-a produs explozia din Floreşti a fost arestată. Deflagraţia a fost provocată intenţionat FOTO / VIDEO
Proprietara apartamentului în care s-a produs explozia de la blocul din Florești, de pe strada Gheorghe Doja, a fost reţinută pentru 24 de ore şi este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

UPDATE - adaugă ştire video. Click pe fotografie pentru imagini şi declaraţii

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei, au efectuat investigaţii şi verificări în urma exploziei produse un blocul de locuinţe de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti în noaptea de 02 iulie.

În urma verificărilor s-a constatat că "locatara apartamentului unde s-a produs explozia, Margareta J. de 62 ani, a părăsit imobilul în cursul serii de 01 iulie, ora 21.00, lăsând o candelă aprinsă într-una din încăperile locuinţei. În jurul orei 01.40, când s-a produs explozia, nicio persoană nu se afla în locuinţă. În urma deflagraţiei au fost avariate 16 apartamente şi 6 autoturisme în diferite grade, stabilirea prejudiciului creat fiind în curs de stabilire", se arată într-un comunicat remis de IPJ Cluj. 

De asemenea, conform verificărilor efectuate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj s-a stabilit "că sursa probabilă de producere a incendiului a fost o candelă ce a aprins gazul metan acumulat. Margareta J. este suspectată că a deşurubat racordul flexibil de gaz situat în spatele aragazului lăsând robinetul de la conducta de gaz deschis".

Margareta J. este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 217 alin. 1 şi 4 din Codul Penal.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ziua de Cluj scria, ieri, că Margareta J. era plecată la o mănăstire la ora producerii incidentului şi a aflat de tragedie când s-a întors acasă. Sub impactul şocului a refuzat să intre în apartament şi a fost adăpostită la vecini. Abia în jurul prânzului femeia a coborât şi a ieşit din bloc, fiind condusă la o maşină de poliţie pentru a oferi informaţii cu privire la apartament.

UPDATE: Dosarul privind propunerea arestării preventive a femeii a fost înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca urmând ca, în cursul zilei de astăzi, un judecător să decidă dacă aceasta va fi sau nu trimisă după gratii.

UPDATE: Femeia a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Citeşte şi Mărturii după explozia din Floreşti: Geamul a ajuns în pat, unde eram cu copilul

Comenteaza