Protest al sindicaliştilor Cartel Alfa, la Cluj. Ce îi nemulţumeşte VIDEO

Protest al sindicaliştilor Cartel Alfa, la Cluj. Ce îi nemulţumeşte VIDEO
Salarii mai mari, respect faţă de angajaţi şi ore suplimentare plătite corespunzător. Asta au cerut sindicaliştii de la Cartel Alfa, care au pichetat astăzi Prefectura Cluj. Înarmaţi cu pancarte, cei 30 de manifestanţi i-au solicitat premierului Victor Ponta să îşi respecte promisiunile. Dacă nu vor obţine rezultate, sindicaliştii spun că vor continua seria protestelor de stradă.

Sindicaliştii Confederației Sindicale Cartel Alfa din Cluj cer modificarea legislației muncii și acordarea de măsuri de protecție socială pentru salariații care își pierd locurile de muncă. În plus, oamenii vor ca salariul minin pe economie să fie de minimum 1.000 de lei.

"Ne-am dori un salariu garantat de mininum 1000 de lei în 2014. Am vrea de asemenea un dialog social real. Ar trebui să primim materialele care cuprind subiectele supuse dezbaterii cu cel puțin 72 de ore înainte pentru a le putea analiza și să ne formăm o propunere argumentată", a declarat Valentin Ilcas, presedinte Cartel Alfa. 

Chiar dacă nu mai au nicio speranţă, sindicaliştii nu se dau bătuţi. Vor ca guvernanţii să le asculte revendicările, motiv pentru care au şi protestat astăzi în faţa Prefecturii Cluj.

Simultan cu protestul de la Cluj, şi în capitală aproximativ 200 de membri ai Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa" au pichetat sediului Guvernului.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza