Protest anunţat la Cluj: "Apărăm Democrația. Nu Mai Tolerăm Hoția"

Protest anunţat la Cluj: "Apărăm Democrația. Nu Mai Tolerăm Hoția"

Inițiatorii protestului antiguvernamental îi așteaptă pe clujeni, sâmbătă, în centrul Clujului, pentru a manifesta împotriva "atacurilor infractorilor și inculpaților din politică asupra justiției, democrației și mai nou asupra presei libere".

Astfel, pe pagina de Facebook Umbrela Anticorupție Cluj locuitorii sunt chemaţi să participe, sâmbătă, începând cu ora 19:30, la Monumentul Memorandiştilor, la un nou protest.

"Atacurile infractorilor și inculpaților din politică asupra justiției, democrației și mai nou asupra presei libere continuă, iar coaliția de la putere ne îndepărtează de democrație. Drept urmare, rămânem concentrați pe mizele care ne privesc pe toți și ne pregătim de un final de toamnă și o iarnă dificilă. Cu energie multă și încredere va invităm la implicare, niciodată la resemnare! E timpul să reluăm protestele printre alte forme de rezistență civică. 

Coaliția PSD-ALDE lucrează de zor pentru a înlătura funcționarii din guvern care nu îi lasă să adopte ordonanțele pentru amnistie și grațiere, propune legi care să ne blocheze dreptul la adunări publice și la liberă exprimare, hărțuiesc jurnaliștii integri și televiziunile care nu le fac jocul și duc o campanie uriașă de denigrare împotriva oricui li se opune.

În timp ce noi așteptăm momentul în care vor face o mișcare decisivă, ei înaintează cu pași mici și fără mișcări bruște, deoarece și-au învățat lecția. Ei știu că, prin modificări multe și aparent mici, pot să submineze total statul de drept și libertățile noastre cetățenești. Între timp, fac tot posibilul să slăbească opoziția cetățenilor. Trebuie să fim pe poziții!", au scris, pe Facebook, organizatorii protestului.

Comenteaza