Protest de amploare în centrul Clujului: oamenii au ieşit în stradă pentru a suţine familia Bodnariu

Protest de amploare în centrul Clujului: oamenii au ieşit în stradă pentru a suţine familia Bodnariu
Peste 2.500 de oameni s-au adunat, sâmbătă, în centrul municipiului Cluj-Napoca la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, cerând autorităţilor norvegiene să permită reunirea acesteia.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 11, având asupra lor pancarte cu mesaje de susţinere pentru familia Bodnariu: "Familia trebuie să fie unită, "Cluj-Napoca, alături de familia Bodnariu", "Reuniţi familia Bodnariu" sau "Barnevernet = Family Destroyer" au fost câteva dintre mesajele pe care aceştia au vrut să le transmită. În plus, oamenii au rostit rugăciuni şi au cântat, minute bune în şir, cântece religioase.

"Faptul că încă în Norvegia acești copii sunt separați de familia lor biologică, considerăm că este o mare eroare și vrem să atragem atenția acestei organizații care le-au luat copiii că au făcut o greșeală și trebuie să cedeze înapoi copiii familiei. Este o vreme în care suntem invadați de tot felul de principii și învățături care n-au nimic de-a face cu Scriptura și noi, creștinii, trebuie să apărăm aceste valori biblice", a afirmat pastorul Vasile Tămaș, președintele Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Cluj, co-organizator al acțiunii.

Participanţii au pornit şi într-un marş pe Bd. Eroilor, strada Baba Novac şi Bd. 21 decembrie 1989, pentru a ajunge înapoi în Piața Unirii, latura de est.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Comenteaza