Protest în centrul Clujului, împotriva graţierii corupţilor

Protest în centrul Clujului, împotriva graţierii corupţilor
Câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva deciziei Comisiei Juridice din Senat de a include pe cei condamnaţi pentru fape de corupţie pe lista graţiaţilor.

UPDATE ora 21:00

Circa 100 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii. Protestatarii strigă "România, trezeşte-te!". "Este un joc an nervilor între actuala putere şi noi, dar noi nu o să renunţăm", a declarat un protestatar clujean. 

 

ora 20:35 Protestul din această seară de la Cluj a fost organizat pe Facebook.

"Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi "pentru" (PSD şi ALDE) şi 3 "împotrivă" (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. DAŢI SHARE MASIV! Trebuie să ne apărăm ţara de hoţi", scriu iniţiatorii protestului.

20:30 Oamenii sunt pregătiţi să reia protestele din această iarnă, când zeci de mii de clujeni şi sute de mii de români s-au opus, în stradă, celebrei OUG 13, care modifica legislaţia anticorupţie.

ora 20:25 Aproximativ 40 de oameni se află în acest moment în Piaţa Unirii din centrul Clujului. 

----------

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, un amendament la legea graţierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi graţiate, senatorul PMP Traian Băsescu pledând pentru un vot favorabil.

Reprezentantul PNL, senatorul Daniel Fenechiu, a precizat că liberalii nu vor susţine un amendament privind graţierea niciunei fapte de corupţie. O poziţie similară a avut şi reprezentantul USR, George Dircă.

Supus la vot, amendamentul a fost aprobat cu cinci voturi "pentru" şi trei "împotrivă", respectiv reprezentanţii PNL, USR şi UDMR.

Comenteaza