Proteste faţă de trecerea contribuţiilor sociale la angajat | Sindicaliştii clujeni ies în stradă

Proteste faţă de trecerea contribuţiilor sociale la angajat | Sindicaliştii clujeni ies în stradă
Blocul Naţional Sindical (BNS) a organizat, luni, pichete în capitală şi în 29 de judeţe, printre care şi Cluj, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018.

"Având în vedere lipsa de reacţie a Guvernului României în ceea ce priveşte solicitarea BNS de renunţare la măsura de transfer a contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor, membrii de sindicat ai BNS pichetează sediile prefecturilor din 29 de judeţe şi sediul Guvernului în Bucureşti", se arăta într-un comunicat de presă al BNS, postat pe site-ul organizaţiei.

Proteste au avut loc în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea, Bucureşti.

Cele două teme de interes pentru sindicalişti sunt transferul contribuţiilor sociale integral în sarcina salariatului, de la 1 ianuarie 2018, dar şi modificarea legii nr. 62/2011 privind dialogul social.

Sindicaliştii au avertizat că, în funcţie de reacţia executivului, vor continua acţiunile de protest, respectiv organizarea a cel puţin 10 manifestaţii de stradă la nivel local, în intervalul 30 octombrie - 10 noiembrie, precum şi a unui miting de amploare în capitală.

Comenteaza