Puşcaşii marini americani învaţă războiul la Dej FOTO

Puşcaşii marini americani învaţă războiul la Dej FOTO
Peste o sută de puşcaşi marini americani, alături de 200 de soldaţi de la brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din batalioanele 811 Infanterie Dej şi 812 Infanterie Bistriţa participă azi la un exerciţiu în premieră, ce are loc la Dej.

Exerciţiul "Black Sea Rotational Force (BSRF) 2013" se desfăşoară la Dej, a început în februarie şi se va termina în august. Între 27 mai şi 6 iunie puşcaşii marini sunt prezenţi în garnizoana din Dej pentru a efectua exerciţii militare cu infanteriştii, geniştii şi artileriştii români.

"Noi avem un scenariu care se execută în teatrele de operaţiuni din Afghanistan. Azi s-au ales cele trei teme: patrulă, un punct de control trafic şi o întâlnire cu liderii locali", a explicat pentru ZIUA de CLUJ locotenent-colonel Florin Apăfăian.

La exerciţiu participă 200 de militari români. "Împreună cu militarii americani desfăşurăm exerciţiile împreună cu militari din corpul de infanterie marină din America, staţionaţi în Europa. E un exerciţiu tactic fără trageri, în poligonul din garnizoana Dej. Exersăm împreună diferite proceduri în limba engleză, atât de stat major cât şi în câmp, cum vedem azi, pentru creşterea interoperabilităţii şi pentru o mai bună cunoaştere între cele două armate", a explicat pentru ZIUA de CLUJ Dan Orza, ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la Divizia a IV-a Infanterie Gemina.Facem parte din Infanteria Marină americană şi executăm manevre de supraveghere, ne pregătim pentru operaţiuni de război de tipul celor pe care le vedem în teatrele de operaţiuni din întreaga lume", a explicat locotenentul Jordan Ames.

Militarii americani, alături de 200 de soldaţi de la brigada 81 Mecanizată General "Grigore Bălan" din batalioanele 811 Infanterie Dej şi 812 Infanterie Bistriţa participă, în această săptămână, la un exerciţiu în premieră. "Noi avem un scenariu care se execută în teatrele de operaţiuni din Afghanistan. Azi s-au ales cele trei teme: patrulă, un punct de control trafic şi o întâlnire cu liderii locali", a explicat pentru ZIUA de CLUJ locotenent-colonel Florin Apăfăian.

"Black Sea Rotational Force (BSRF) 2013" se desfăşoară la Dej, iar până sâmbătă, puşcaşii marini sunt prezenţi în garnizoana din localitate pentru a efectua exerciţii militare cu infanteriştii, geniştii şi artileriştii români. "E un exerciţiu tactic fără trageri, în poligonul din garnizoana Dej. Exersăm împreună diferite proceduri în limba engleză, atât de stat major cât şi în câmp, cum vedem azi, pentru creşterea interoperabilităţii şi pentru o mai bună cunoaştere între cele două armate", a explicat pentru ZIUA de CLUJ Dan Orza, ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la Divizia a IV-a Infanterie Gemina.

"Schimbul de experienţă este deosebit de util, mai ales pentru colegii noştri români, pentru că ne putem ajuta şi ne putem antrena împreună. Astăzi am executat diferite manevre cu ajutorul unui avion de mic dimensiuni (UAV), am simulat acţiuni de patrulare. Toate antrenamentele se desfăşoară foarte bine, am reuşit să îndeplinim ceea ce ne-am propus", a spus caporalul Aidan James.

Cei 115 soldaţi americani sunt în România de aproape 3 luni, iar la Dej au ajuns în 27 mai.

 

Comenteaza