Putin a trimis la Kiev sute de mercenari pentru a-l asasina pe președintele Zelenski

Putin a trimis la Kiev sute de mercenari pentru a-l asasina pe președintele Zelenski
| Foto: g4media.ro

Peste 400 de mercenari ruşi acţionează în Kiev cu ordine de la Kremlin pentru a-l asasina pe preşedintele Volodimir Zelenski şi guvernul său şi pentru a pregăti terenul astfel încât Moscova să preia controlul, a aflat The Times.

Potrivit The Times, peste 400 de mercenari ruşi acţionează în Kiev cu ordine de la Kremlin pentru a-l asasina pe preşedintele Zelenski şi guvernul său şi pentru a pregăti terenul astfel încât Moscova să preia controlul.

Grupul Wagner, o miliţie privată condusă de unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Putin şi care funcţionează ca o filială a statului, ar fi adus mercenari din Africa în urmă cu cinci săptămâni, misiunea fiind aceea de a decapita guvernul lui Zelenski în schimbul unei sume de bani considerabile.

Informaţii despre misiunea lor au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineaţa şi câteva ore mai târziu, Kievul a decretat o stare de asediu „dură” de 36 de ore pentru a căuta sabotorii ruşi în oraş.

De asemenea, a fost emisă avertizarea către civilii că vor fi consideraţi „agenţi ai Kremlinului” şi că riscă să fie ucişi în cazul în care ies în afara oraşului.

Comenteaza