Putin afișează tot mai multe semne de cancer terminal și de Parkinson

Putin afișează tot mai multe semne de cancer terminal și de Parkinson
| Foto: Profimedia

Clipurile video și imaginile statice ale conferinței lui Putin cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au circulat pe rețelele de socializare. În timp ce Kremlinul a indicat că cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre strategia militară a Rusiei la Mariupol, un oraș port strategic din Ucraina, unde Putin a declarat că invazia a avut „succes”, observatorii de la distanță s-au concentrat asupra modului în care se prezenta președintele Federației Rus

În imagini, Putin poate fi văzut ținându-se de masă dintre el și Șoigu, fiind aplecat într-o poziție nefirească. Curând s-au răspândit speculațiile că el ar putea suferi de o condiție medicală, întărindu-se zvonurile apărute săptămânile trecute. Kremlinul a negat la începutul acestei luni că Putin ar fi suferit o intervenție chirurgicală în legătură cu un presupus cancer tiroidian, a informat publicația online The Moscow Times, pe 1 aprilie.

Pe 1 aprilie, publicația de știri rusă Proekt a publicat o investigație care susținea că Putin este văzut în mod regulat de o echipă de medici. Site-ul a susținut că doi specialiști ORL l-au vizitat în mod regulat pe Putin, precum și un chirurg oncologist, care este specializat în cancerul tiroidian. Raportul lui Proekt a susținut, de asemenea, că Putin a folosit o terapie alternativă care implică o baie în extract de sânge din coarne de cerb tăiate.

Moscow Times a raportat că jurnalistul Alexei Venediktov l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre zvonurile legate de cancer.

„Ficțiune și neadevăr”, a spus Peskov lui Venediktov, ceea ce l-a determinat pe jurnalist să întrebe în mod specific dacă este corect să spună că Putin nu are cancer.

„Corect”, a răspuns Peskov, potrivit The Moscow Times.

Etichete
Comenteaza