Putin nu se mai oprește. După moartea lui Navalnîi, Rusia a trecut-o pe soția acestuia pe lista neagră a „teroriştilor şi extremiştilor”

Putin nu se mai oprește. După moartea lui Navalnîi, Rusia a trecut-o pe soția acestuia pe lista neagră a „teroriştilor şi extremiştilor”
| Foto: Profimedia Images

Rusia a adăugat-o joi pe văduva disidentului Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaia, pe lista sa de „terorişti" şi „extremişti", la două zile după ce a emis un mandat de arestare pe numele ei.

Navalnaya a promis să continue munca soţului ei, principalul opozant al liderului rus Vladimir Putin, care a murit într-o închisoare din Arctica în circumstanţe neclare în februarie.

Datele sale personale au apărut joi într-o listă neagră online menţinută de Rosfinmonitoring, o agenţie de stat menită să combată finanţarea persoanelor şi organizaţiilor considerate de Moscova „teroriste" sau implicate în „activităţi extremiste", relatează AFP.

Oficialii ruşi aplică frecvent astfel de etichete personalităţilor din opoziţie şi celor care militează împotriva Kremlinului sau a ofensivei sale asupra Ucrainei.

Organizaţiile lui Navalnîi au fost scoase în afara legii în Rusia şi sunt etichetate drept „extremiste". Liderul opoziţiei însuşi a fost condamnat la 19 ani de închisoare sub acuzaţia de „extremism".

Marţi, un tribunal din capitala Moscova a emis un mandat de arestare pe numele opozantei exilate Iulia Navalnaia, tot sub acuzaţia de „extremism". Ca o mare parte a opoziţiei ruse, Iulia Navalnaia trăieşte în exil şi ar fi reţinută dacă ar pune piciorul în Rusia.

Comenteaza