RADP a cerut termen de graţie pentru plată în dosarul

RADP a cerut termen de graţie pentru plată în dosarul
Reprezentanţii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca au solicitat Curţii de Apel să acorde un termen de graţie de şase luni pentru plata restului de 2 milioane de lei din suma acordată de instanţă ca despăgubire societăţii GPI Turism în dosarul “Patinoarul”.

RADP a solicitat magistraţilor Curţii de Apel Cluj să suspende executarea silită a regiei pe o perioadă de şase luni. "Regia este într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, iar legea prevede termen de graţie de şase luni în astfel de cazuri. În acest timp regia îşi poate reveni, altfel ar putea intra în faliment", a spus avocatul Victor Rusa, din partea RADP.

Curtea de Apel Cluj a decis însă că dosarul trebuie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde are termen în februarie recursul RADP împotriva sentinţei prin care a fost obligată să plătească despăgubiri de 3 milioane de lei firmei GPI Turism, cu care a avut până în 2006 contract de asociere pentru exploatarea patinoarului din Gheorgheni.

"Declină soluţionarea cauzei. Admite excepţia de necompetenţă materială. Declină competenţa de soluţionare a cererii de acordare a unui termen de graţie formulată de către petenta RADP Cluj-Napoca în contradictoriu cu intimata SC GPI Turism SRL, în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac", se arată în minuta deciziei Curţii.

 

Comenteaza