Radu Bica se întâlneşte cu primarul în arest

Radu Bica se întâlneşte cu primarul în arest
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Radu Bica, va sta în arest preventiv cel puţin 29 de zile, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ieri recursul împotriva hotărârii arestării. Bica îl va întâlni în arest pe primarul Sorin Apostu.

"Respinge ca nefondat recursul inculpatului", se arată în minuta hotărârii de ieri a ÎCCJ. Avocaţii lui Radu Bica atacaseră la Înalta Curte hotărârea din 1 noiembrie a Curţii de Apel Cluj, prin care vicepreşedintele CJ a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Iniţial, judecarea recursului a fost programată pentru 9 noiembrie, însă a fost amânată pentru 11 noiembrie. Bica a invocat în instanţă activitatea lui din CJ. "Pe 7 noiembrie urma să mă întâlnesc cu reprezentanţii companiei Bosch să finalizăm negocierile pentru ca această companie să ia locul producătorului de telefoane Nokia, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat", a spus Radu Bica. Acesta a precizat şi că în presa locală din Cluj nu au apărut, de-a lungul vremii, articole negative la adresa lui.

Bica este acuzat că ar fi acceptat să ia mită 25.000 de euro de la Aspazia Droniuc, administratorul societăţii Groupe Frarom Agent de Asigurare, pentru a-i facilita acesteia câştigarea licitaţiei pentru serviciul de mentenanţă la Cluj Arena pe 2012. Procurorii au găsit în apartamentul lui Bica 10.000 de euro din suma totală, despre care spun că a fost cerută ca mită. Droniuc a recunoscut în faţa anchetatorilor că i-a dat mită lui Bica, în timp ce vicepreşedintele CJ spune că banii erau cu titlu de împrumut. Bica va sta în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, acolo unde a fost închis şi primarul Sorin Apostu.

 

 

Comenteaza