Radu Călin Cristea, desemnat director interimar al TVR de Comisiile de cultură ale Parlamentului

Radu Călin Cristea, desemnat director interimar al TVR de Comisiile de cultură ale Parlamentului
Radu Călin Cristea a fost desemnat director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), astăzi, cu unanimitate de voturi, de către membrii Comisiilor de cultură ale Parlamentului.

Radu Călin Cristea a fost audiat de comisiile parlamentare de specialitate, după ce raportul de activitate al SRTv pe 2011 a fost respins de plenul Parlamentului, fiind demis astfel Consiliul de Administraţie condus de Alexandru Lăzescu.

La audierea lui Radu Călin Cristea în Comisiile de cultură nu au participat membrii PDL, care, de altfel, nu au participat, marţi, nici la votul raportului de activitate al instituţiei.

Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de cultură al Senatului, l-a întrebat pe Cristea dacă a mai lucrat în televiziune, iar acesta a răspuns negativ. "Vă doresc multă muncă, pentru că va trebui să munciţi mult, să faceţi o nouă lege a TVR", i-a spus Nicolaescu lui Cristea.

"Anul trecut, când a fost iniţiată o nouă lege de funcţionare a TVR, am salutat-o. (...) Sunt un partizan declarat al depolitizării Televiziunii publice şi a Radioului", a spus Radu Călin Cristea.

Senatorul PNL Cristian Ţopescu l-a întrebat, la rândul său, dacă este membru al vreunui partid, răspunzându-i-se negativ.

 

Etichete
Comenteaza