Radu Preda: “Politicienii care jură pe Scriptură să îşi asume textul ei!”

Radu Preda: “Politicienii care jură pe Scriptură să îşi asume textul ei!”
Într-un moment în care pare greu de precizat care este norma după care se orientează politica românească, politicienii ar trebui să ia aminte la Biblie, potrivit teologului clujean Radu Preda.
“Cei care au jurat pe Sfânta Scriptură să îşi asume textul ei!”, a atras atenţia Preda, în cadrul jurnalului de ştiri de aseară de la REALITATEA TV Cluj. Discuţia a avut ca temă mesajul de Crăciun al ÎPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Crişanei şi Maramureşului. “Nu promovăm talibanismul, nici ÎPS Bartolomeu nu face asta, dar Sfânta Scriptură este una dintre bazele morale şi etice ale societăţii româneşti. Este denunţat un divorţ între gest şi fapta politică”, a declarat Preda. Un alt aspect discutat în emisiune a fost cel al orelor de educaţie sexuală în şcoli.

“Nu trebuie să forţăm, să masificăm întotdeauna cu forţa prin aceste ore, e o chestiune care se cere abordată individual”, a mai spus teologul. Radu Preda este lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi director fondator al Institutului Român de Studii Interortodoxe, Interconfesionale şi Interreligioase. ÎPS Bartolomeu a fost internat miercuri, într-un salon al Clinicii de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

“ÎPS Bartolomeu urmează un tratament. Internarea sa era soluţia cea mai potrivită, fiindcă trebuie să stea sub supraveghere, cu repaus total. Nu e nimic alarmant, dar are 90 de ani. În câteva zile va fi acasă”, a declarat părintele Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. “Deşi va ieşi în ajun din spital, ar fi prea mult să participe în catedrală, la slujba de Crăciun. Probabil, slujba va fi oficiată de episcopul vicar Irineu”, a adăugat Bogdan Ivanov.

Comenteaza