Răpit și dus în pădure pentru a fi ucis: Copil de patru ani, salvat de polițiști din mâinile fostului partener al mamei sale

Răpit și dus în pădure pentru a fi ucis: Copil de patru ani, salvat de polițiști din mâinile fostului partener al mamei sale
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: ordinea.ro

Un copil de doar patru ani a fost salvat în mod spectaculos de o echipă operativă complexă din cadrul Poliției, după ce a fost dus într-o pădure și amenințat cu moartea de fostul partener al mamei sale, un bărbat de 31 de ani din localitatea Band, județul Mureș.

Incidentul șocant s-a petrecut în după-amiaza zilei de 8 septembrie 2024, când mama copilului, o femeie de 22 de ani, a alertat poliția că fostul său partener i-a răpit fiul și amenința că-l va ucide, după care își va lua propria viață, dacă ea nu acceptă să reia relația cu el.

În fața gravității situației, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a mobilizat de urgență o echipă operativă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Band, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și un negociator, care au intervenit rapid în pădurea în care se aflau copilul și agresorul.

Potrivit IPJ Mureş, în urma discuţiilor purtate de către negociator cu bărbatul în cauză, acesta a fost convins să renunţe la intenţiile sale şi să elibereze minorul. Ulterior, bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, urmând a fi transportat la Clinica de Psihiatrie.

"Precizăm că băieţelul se afla teafăr şi nevătămat, fără urme vizibile de violenţă. În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu, fiind totodată deschis dosar penal de ameninţare, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul şi luării măsurilor care se impun", a transmis IPJ Mureş, conform Agerpres.

 

Comenteaza