Raport SRI în cazul „Jaf la Banca Transilvania”: Dimensiunile atacatorilor nu corespund cu cele ale inculpaţilor

Raport SRI în cazul „Jaf la Banca Transilvania”: Dimensiunile atacatorilor nu corespund cu cele ale inculpaţilor
Potrivit expertizei întocmite de Institutul de Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), „persoana 1” de pe imaginile surprins de camerele de luat vederi ale agenţiei Băncii Transilvania, care se presupune că ar fi Andrei Hosu, are înălţimea de 1.74 metri. Conform unei măsurători efectuate când acesta a vrut să se angajeze în martie anul trecut, Andrei Hosu avea 1,72 metri. Marja de eroare a expertizei este de 2,5 centimetri.
În cazul celei de-a doua persoane, diferenţa dintre expertiză şi realitate este de şase centimetri. Astfel, „persoana 2”, cea care a intrat în casieria băncii, ce se presupune a fi Bogdan Baciu, are 1,84 centimetri, iar la o analiză medicală din 30 ianuarie 2009 Baciu avea 1,78 centimetri. În cazul său marja de eroare, potrivit expertizei, este de 1,68 centimetri.

De asemenea, expertiza a analizat mărimea pantofilor celor doi autori ai jafului de la banca Transilvania. Astfel, raportul arată că persoana a doua – Baciu – are piciorul mai mare decât prima persoană, care a rămas la uşa băncii, iar în realitate Hosu are piciorul mai mare decât Baciu.

Cei doi tineri au termen la Tribunal astăzi, iar avocaţii vor cere eliberarea lor din arest preventiv, în baza noilor probe administrate.

Amintim, o agenţie a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur a fost jefuită în luna februarie a anului trecut.


Comenteaza