Raportul săptămânal al poliţiştilor: ce au făcut în ultimele şapte zile

Raportul săptămânal al poliţiştilor: ce au făcut în ultimele şapte zile
Pe parcursul ultimelor şapte zile agenţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au fost prezenţi în mijlocul comunităţii pentru a preveni şi combate activităţile ilicite.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale şi de la investigarea criminalităţii economice au efectuat 261 controale şi 62 de filtre rutiere. 

În urma acţiunilor au fost constatate 19 de infracţiuni judiciare şi la regimul circulaţiei, dintre care 17 în flagrant delict. Poliţiştii au depistat 17 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care cinci au fost reţinute şi două arestate preventiv.

De asemenea, oamenii legii au intervenit şi au aplicat 816 sancţiuni contravenţionale, dintre care 84 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991 şi 9 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

"Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei Clujene. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 700 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 131 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi două pentru consum de alcool", au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 54 de permise de conducere şi au retras 29 de certificate de înmatriculare auto.

Comenteaza