Răscoală împotriva unui constructor în Baciu

Răscoală împotriva unui constructor în Baciu
În jur de 15 cumpărători de apartamente din cadrul ansamblului Excelsior din Baciu au acţionat în instanţă constructorul, cerând rezilierea contractului.

Compania Dan&Sergiu Construct, dar şi unul dintre beneficiarii proiectului Excelsior din comuna Baciu, Daniel Micle, au fost acţionaţi în instanţă de mai mulţi cetăţeni care invocă depăşirea termenului de predare cu aproape un an, dar şi din cauza deficienţelor în construcţie. Oamenii solicită rezilierea contractului de vânzare-cumpărare şi returnarea avansului.

 

Mai mulţi cumpărători de apartamente în stadiu de proiect, din cadrul ansamblului Excelsior din Baciu, se află în proces la Judecătoria Cluj-Napoca, dar şi la Tribunalul Cluj, cu firma constructoare SC Dan&Sergiu Construct, dar şi cu beneficiarul Daniel Micle. Printre cei care s-au adresat justiţiei, se află şi Dan Sima, clujeanul care acuza constructorul de calitatea proastă a lucrărilor în articolul intitulat “Blocul Discordiei”, apărut în ediţia din 5 februarie a cotidianului nostrum.

 

 La acea dată, Dan Sima spunea că la un cutremur de patru grade pe scara Richter, blocul în care acesta îşi cumpărase un apartament cu două camere s-ar prăbuşi. Ca argument, clujeanul a prezentat mai multe imagini în care a surprins faptul că “stâlpii de susţinere erau făcuţi din beton nevibrat, iar între ei era rumeguş”.

 

în unanimitate, toţi clienţii care au deschis procese solicită rezoluţia contractului de vânzare-cumpărare din cauza întârzierii predării apartamantelor. Conform proiectului iniţial, patru din cele opt blocuri care alcătuiesc ansamblul trebuiau predate în luna decembrie a anului trecut.

 

 Termenul de finalizare a celorlalte patru blocuri (5-8) era stabilit pentru luna aprilie a anului în curs. în acest moment, primele patru blocuri sunt gata construite, iar blocurile 5-8 au finalizată doar fundaţia. Deşi clienţii au fost anunţaţi că în luna iulie vor intra în posesia apartamentelor cumpărate, acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum. Inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţie (ISC) Cluj nu au acceptat recepţia lucrărilor.

 

Potrivit şefului de serviciu din cadrul ISC, Cosmin Rus, au fost depuse documentaţii pentru recepţie la mai multe obiective, însă acestea au fost respinse, deoarece documentaţiile tehnice erau incomplete şi lucrările nu erau finalizate.

 

“Pentru neconformităţile constatate pe parcursul execuţiei au fost dispuse măsuri de remediere şi reconvocări la verificare după remedierea neconformităţilor, precum şi expertize tehnice în cazul lucrărilor care au devenit ascunse”, a declarat şeful ISC Cluj. Din cauza lipsei recepţiei pentru apartamentele în cauză, proprietarii nu vor putea intra în posesia Cărţii Funciare (CF).

 

Chiar dacă ISC Cluj a considerat că există unele “lucrări ascunse”, la Primăria Baciu, beneficiarii Daniel Micle şi Sergiu Mureşan au intrat în posesia recepţiei lucrărilor. Primarul comunei Baciu, Ioan Pop, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că recepţia se face în funcţie de cum arată blocurile.

 

 “Trebuie să arate bine de afară. Din punctul nostru de vedere, construcţia e bună. Nu ne interesează că în apartamente nu sunt w.c.-uri”, a declarat primarul. Niciun reprezentant al Dan&Sergiu Construct nu a putut fi contactat.

 

“Fără experienţă”

 

Unul din clienţii companiei SC Dan&Sergiu Construct a declarat pentru ZIUA de CLUJ, sub protecţia anonimatului, că regretă faptul că a semnat un contract cu această firmă.

 

“Am aflat abia acum că ei (compania – n.red.) nu au nicio experienţă. Au profitat de acel boom imobiliar care a fost o pâine de mâncat. Şi-au cumpărat maşini scumpe şi duc o viaţă de lux în acest moment”, a declarat clujeanul. Un alt client susţine că pentru conciliere, cei care s-au adresat justiţiei sunt chemaţi la o întâlnire cu constructorul, întâlnire la care ultimul nu mai ajunge.

 

“Nu răspund la telefon, astfel încât nu sunt de găsit. Nu am ce discuta cu ei, îmi vreau banii înapoi, iar potrivit clauzei din contract, am dreptul să-i acţionez în instanţă din cauza întârzierilor în predarea apartamentelor”, a încheiat cumpărătorul.

Comenteaza