Războiul concursurilor de gătit din Cluj şi Târgu- Mureş ajunge în instanţă

Războiul concursurilor de gătit din Cluj şi Târgu- Mureş ajunge în instanţă
Revoltaţi că o asociaţie târgumureşeană organizează un eveniment cu nume asemănător, cei de la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber afirmă că vor da în judecată organizaţia.
“Noi ne-am înregistrat numele evenimentului la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci - n. red.) şi apoi am aflat că la Târgu-Mureş are loc un concurs care se numeşte «Concursul Internaţional de Gătit Poftă Bună! - Jó étvágyat!»”, a explicat Iulia Drăguţ, preşedintele Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), organizatoare a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment demarat în comuna clujeană Gilău în 2007. Organizatoarea este supărată că, deşi şi-au anunţat public nemulţumirea faţă de asemănarea dintre denumirile celor două concursuri, cel de la Târgu Mureş a avut loc şi în acest an cu acelaşi nume.

“Am fost sunată de câţiva parteneri de-ai noştri care se întrebau ce se întâmplă, dacă tot noi facem şi concursul de acolo. Nu suntem de acord ca cineva să se folosească de eforturile noastre de a crea un nume cu rezonanţă pentru a-l copia, pur şi simplu, sfidând legea, aşa că am hotărât să îi dăm în judecată în luna octombrie!”, a anunţat Iulia Drăguţ. În replică, reprezentanţii Asociaţiei Kult Mundi, organizatorii evenimentului de la Târgu-Mureş, au spus că şi ei vor să îi acţioneze în instanţă pe clujenii de la ACEEA.

“Ne-au calomniat şi ne-au adus prejudicii de imagine. Îi invităm şi pe ei să se documenteze, să vadă exact ce înseamnă un nume înregistrat. Eu zic că sunt foarte multe concursuri de gătit şi ar trebui să le dea pe toate în judecată. Noi organizăm asta în Ungaria din 1999”, a declarat Pap Peter, preşedintele Asociaţiei Kult Mundi şi managerul evenimentului din Târgu-Mureş.

Comenteaza