Războiul din Ucraina. Apel către civilii din Lugansk: Evacuați acum! Nu amânaţi, este o şansă să scăpaţi!

Războiul din Ucraina. Apel către civilii din Lugansk: Evacuați acum! Nu amânaţi, este o şansă să scăpaţi!

Şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Gaidai, îndeamnă marţi civilii să evacueze, în urma unei intensificări a confruntărilor armate şi cuceririi de către forţele ruse a localităţii Kreminna.

”Vă rog, evacuaţi acum! Locuitorii din Kreminna nu au făcut-o la timp, iar acum sunt ostatici”, afirmă el.

Gaidai a anunţat că evacuări pot avea loc, chiar dacă forţe ruse refuză un armistiţiu.

El îndeamnă la evacuare locuitorii din Rubijne, Severodoneţk, Lîsîceansk, Popasna şi Hirske şi afirmă că unii civili s-au oferit voluntari să ajute la evacuare, în pofida unor bombardamente intensive.

”Poliţia îi va escorta pe bătrâni şi pe persoane cu probleme de deplasare, dar şi persoane din adăposturi, la autobuze”, anunţă el. ”Atunci când vedeţi patrula poliţiei, nu amânaţi, este o şansă să scăpaţi. Sunt tot mai puţine şanse de evacuare de la o zi la alta”, adaugă el, scrie CNN, conform News.ro.

Forţe ruse încearcă să înainteze către frontierele celor două regiuni separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, în Donbas (est).

Rusia şi-a reorientat ofensivă asupra estului Ucrainei, după ce s-a retras din regiunea Kiev, din centrul şi nordul Ucranei.

Forţe ruse au intrat luni în Kreminna, o localitate situată în regiunea Lugansk (est), cu o ”cantitate uriaşă de echipament”, anunţa Gaidai, subliniind că ”a început ofensiva” rusă în Donbas.

Comenteaza