Războiul din Ucraina. Armata rusă, niciun avans în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă?

Războiul din Ucraina. Armata rusă, niciun avans în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă?

În ultimele 24 de ore nu ar fi fost înregistrat niciun avans al armatei ruse pe niciunul dintre fronturile din Ucraina.

Armata Federației Ruse nu ar fi avansat în ultima zi pe fronturile din Ucraina, în schimb, potrivit analizei Institute for the Study of War (ISW), au existat informații privind o retragerea a unei părți a forțelor aflate la est de Kiev înapoi către Sumî, oraș încercuit dar necucerit, în jurul căruia ucrainenii hărțuiesc pozițiile ruse.

În același timp, devine tot mai clar faptul că forțele de la Vest și NV de Kiev (coloana repoziționată în cursul zile de joi) este în poziției defensivă. Pare a fi intrat într-o pauză operațională, cel mai probabil în așteptarea aprovizionării cu muniție și trupe.

ISW apreciază că Rusia are nevoie probabil imediat de un nou val de rezerviști sau de recruți eficienți în luptă, dar este puțin probabil să poată genera un astfel de val, scrie Biziday. ISW a evaluat anterior că eforturile Rusiei de a mobiliza mai mult personal militar fac puțin probabil ca oamenii nou aduși pe front să fie suficient de bine antrenați sau motivați pentru a genera o putere de luptă eficientă.

Presiuni ale armatei ruse în estul Ucrainei şi asupra capitalei Kiev

Soldații ruși par a fi încetinit înaintarea, însă imaginile din satelit obţinute vineri au arătat că unităţile militare ruse continuă să se desfăşoare mai aproape de capitala Kiev şi să tragă focuri de artilerie spre zone rezidenţiale, transmite sâmbătă Reuters.

Compania privată americană Maxar Technologies a spus că mai multe case şi clădiri erau în flăcări şi că sunt vizibile pagube pe scară largă şi cratere în localitatea Moschun, situată la nord-vest de Kiev.

Raiduri aeriene nocturne s-au înregistrat şi peste oraşele Cernihiv (nord) şi Sumî (nord-est).

 

Comenteaza